Home Healthcare and Pharmaceuticals Becton Dickinson
a

REGION

MARKET

SERVICES

SIZES

40,000 Square Feet

Becton Dickinson

Being on a large floorplate of 60,000 square feet, BD’s new regional headquarters features sufficient dramatic imagery to accompany the different experiential journeys. It was imperative to grasp strongly a unified theme to tie in the different spaces whilst creating a platform that fully supports work, collaboration and drive innovation.

DEFINING THE NEEDS BEFORE TAKING ACTION

BD is a global leader in medical technology company that is advancing the world of health by improving medical discovery, diagnostics and the delivery of care.

They were looking to consolidate their existing offices from Tuas and Harbourfront Centre, to a regional headquarters at The Strategy. With a consolidation exercise of this size, it was imperative to fully understand the employee requirements such as meeting, training, storage and filing amongst others, and explore suitable work settings for their operations. Following an extensive workplace study, it was strongly suggested for BD to opt for an efficient desk sharing approach.

The overarching design concept revolves around the creation of a blended community space. Entitled “Hype Tribe”, this was poised to be a workplace for the BD tribe to come together, strike cohesions with one common language. Noting the unique courtyard space at the core of the building, the designers made sure they capitalised on this to allow natural light to gently permeate indoors.

USER-CENTRIC WORK EXPERIENCE

The layout was executed in a weave pattern to allow easier placement of the built rooms and offer a different facing direction for each workstation clusters. This also created slightly smaller open office clusters which works for BD to address sound and noise concerns that come with a totally open office.

To further enhance acoustics elements, phone booths and sound absorption material were place in close proximities to work clusters where employees easily pop in for phone calls without disturbing their team mates. To contain sound in enclosed meeting rooms, all rooms were built with full height double glazing partitions. These glazing systems will still offer transparency and allow natural light to enter.

A hybrid of bench and 120 degree workstations were applied, giving users a variety of settings and also creating a more interesting landscape. Lockers are provided for users and a unique addition to the lockers is the ‘carrier’. This accessory allows each user to lug their daily essentials to their respective desk and easily bring it back to the lockers at the end of the day.

Caption: Different work settings are provided to users to choose the preferred seating option.

THE DRAMATIC IMAGERY WITH DIFFERENT EXPERIENCES

DB&B’s design team aimed at creating impactful visual displays that fuel different experiences throughout the workspace. From the front of house, it is designed to mimic an Alfresco Café to create a more ambient and cosy environment.

Caption: The Terrace offers a cosy, café-like environment for both employees and visitors to catch up over a cuppa coffee.
Caption: The main cafe at Level 7 also features dramatic ceiling and biophilic elements.

One key design element will be the suspended acoustic panels which emulates a dynamic flow or current. The dramatic interplay of wood and greenery elements enforces biophilia inspirations.

Caption: Full height double glazed meeting rooms allow transparency and natural light to enter.
Caption: The Gallery is where BD can showcase videos of their latest innovative product offerings on a large screen. This space is flanked by different seating options and the unique custom-made furniture.

Adjacent to the main reception area is the ‘The Gallery’ where BD can showcase videos of their latest innovative product offerings on a large screen.

Other themed areas such as ‘The Activity Centre’, ‘The Playground’, ‘The Garden’, ‘The Gazebo’, ‘The Terrace’ etc intersperse the workspace. The Playground, ‘The Garden’ and ‘The Gazebo’ are the themed main collaboration areas that create interest points within the workspaces.

Caption: Themed collaboration spaces are fun additions to intersperse the work space.

The big meeting rooms are built with double glazed operable wall in the front and solid operable wall with fabric panels in between rooms which allows the space to open up to a large townhall space.

This project required DB&B to deep dive into how the Howden businesses work together to offer their services through a series of workshops. The goal was to create a more agile and collaborative working environment which considers space adjacencies to support Howden’s day-to-day operations.

Share:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
error: